HAMI Hämeen ammatti-instituutti: Matkailuala: Matkailualan perustutkinto

Matkailupalvelujen tuottaja

Koulutus ei ole mukana kevään 2013 yhteishaussa.

Matkailupalvelujen tuottaja työskentelee monipuolisissa palvelutehtävissä esimerkiksi matkailukeskuksissa, hotelleissa ja maatilamatkailukohteissa.

Matkailupalvelujen tuottaja suunnittelee ja toteuttaa matkailijoiden tarpeisiin elämyksiä tuottavia ohjelmapalvelukokonaisuuksia, jotka liittyvät luonto-, liikunta- ja kulttuurimatkailuun tai matkailutapahtumiin. Hän huolehtii välineistä, varusteista ja liikuntareittien kunnosta ja turvallisuudesta sekä ympäristön siisteydestä, järjestyksestä ja viihtyisyydestä.

Matkailupalvelujen tuottajalta edellytetään luovuutta, asiakaslähtöisyyttä ja yksilöllisyyttä.

Koulutuksen sisältö

Lepaalla opiskellaan 3 vuodessa matkailualan perustutkinto ja ylioppilastutkinto. Opiskelijalla on mahdollisuus suorittaa myös koko lukion oppimäärä.

Ammatillisissa opinnoissa opiskellaan kaikille yhteisiä matkailupalvelujen opintoja, joiden jälkeen opiskelija voi erikoistua omien kiinnostusten ja tavoitteiden mukaan. Opinnot toteutetaan käytännönläheisesti aidoissa palvelutilanteissa. Lepaan kartanon historiallinen ympäristö tarjoaa opiskelijoille mahdollisuuden toteuttaa mm. viininmaistatuksia, opastettuja kierroksia ja erilaisia kulttuuritapahtumia.

Lukiokurssit suoritetaan Parolan lukiossa. Lukuvuosi rakentuu 5 jaksosta, joista 2 jaksoa opiskellaan lukion opintoja, 2 jaksoa ammatillisia opintoja ja 1 jakso ollaan työssäoppimassa. Näin opiskelija voi keskittyä yhteen tutkintoon kerrallaan.


 

tulostusversio